duminică, 11 octombrie 2009

Constatari dand din buric


Sunt facute dupa fix 35 de minute petrecute pe Taraf Tv, intr-o camera de hotel, la ceas tarziu in noapte. A fost un exercitiu de curaj, de rabdare si de vointa. Nu stiu daca 35 de minute reprezinta un succes sau un esec, dar atat am putut duce. Suficient insa pentru a va impartasi si voua ce am descoperit.

Prima constatare

Manele is business. Atata vreme cat ai un colt de camera cu pereti vopsiti in rosu aprins, un afis cu numele postului printat si inramat si o piti prezentatoare, iti poti deschide un post TV si emite non stop. Garantez ca nu emiti doar pentru tine, ci pentru o audienta nesperat de numeroasa. Sunt fanii genului, sunt aspirantii la celebritate in universul manelistilor, sunt amatorii cu ceva parale care vin sa se dea la televizor si mai sunt manelistii cu notorietate. E un cerc fericit pentru tine, afacerist pe nisa asta. In primul rand, pentru ca atat aspirantii la celebritate cat si manelistii deja celebri au nevoie sa ajunga la public. Au nevoie sa se vada pe sticla si sa-si vanda marfa.Si pentru asta platesc bani grei, va spun din surse sigure. In al doilea rand, canalele de gen au audienta. Audienta care atrage publicitate si implicit alti bani. Asta mi-a fost clar cand am vazut reclame la TarafTv. E adevarat ca nu erau la Porsche sau la carti, dar erau produse mai mult decat decente, pe care le-am vazut si pe alte posturi. Desi, daca stau bine sa ma gandesc, Porsche ar face bine sa ia in calcul si postul asta, la cati euroi invarte Guta sau Copilul de Aur...

A doua constatare

Si manelistii astia sunt de mai multe feluri. Sunt cei cu un dram de talent si minima decenta. Si sunt cei care au doar cateva mii de euro, un car de tupeu si nicio chemare. Dar sunt dispusi sa investeasca in asta, visand la celebritate si avere. Nu mai conteaza ca nu stiu si nu pot sa cante, nu mai conteaza ca muzica lor e doar un raget prelung pe ritmuri de acordeon sau ca versurile sunt o insiruire penibila de cuvinte care rimeaza. Iaca peste ce am dat!

Proba de microfon. Un bajet in camasa mov aprins, pantaloni negri, pantofi albi ascutiti, lant de aur peste "peptul" gol si parul gelat zice aseaaa:

Doamne ce credeau dusmanii
Ca eu nu mai produc banii
Dara ei s-au inselat
Produc ca un bancomat
Ta la la la tu lu lu lu

Stau cu fata la perete
Si imi vin banii pachete
Ta la la la tu lu lu lu
Vreau sa ma uit in agenda
Sa vad cui mai dau amenda
Ta la la la tu lu lu luuuu

Nota explicativa: Fiecare ultim cuvant din vers e cantat asa...de jalanie. Prelung si infundat. Adicatelea, nu e "stau cu fata la perete", ci "stau cu fata la pereteeeeeeeee/ si imi vin banii pacheteeeeeeee".

A treia constatare

Daca nu esti o piti mare amatoare de manele si tare tare proasta, n-ai nicio sansa sa te dai la televizor in lumea manelistilor. Asta am observat, privind-o pe don'soara prezentatoare la TarafTv Show. Zana era catarata pe sandale rosii cu platforma, purta niste blugi mulati si ieftini si un tricou alb pe care scria mare I'M A VIRGIN.
Atunci cand invitatii ei de douaj da mii de parale paseau in fata sa-si expuna capodoperele, miti sprijinea un perete, asa cum stai vara sprijinit de un zid la umbra, dupa ce te-a batut soarele in cap 3 ceasuri. Din cand in cand, diva isi controla suavele cosite, din care mai scotea uneori cate un fir ratacit pe care il elibera pe pardoseala studioului. Alteori, versurile o infiorau atat de tare incat se scarpina pe brate si in cap chiar in timp ce discuta cu invitatul. Ma opresc aici. Daca vi se pare ca poza e incompleta, atunci e musai sa urmariti emisiunea.







Ponturi de final

Florin Salam are o piesa belea. Se numeste Nunta imparateasca si trebuie s-o aveti in colectie.
Daca v-a placut bajetul in camasa mov cu versuri profunde, grabiti-va sa-l contactati. Mai sta in tara pana in octombrie. Apoi pleaca la Londra la invitatia unui prieten din Focsani.
Revista Taraf Magazin va fi la chioscuri in curand. Cu un CD GRATIS!
Apropo...stiti cumva care e ultimul hit in materie de nunti ?

2 comentarii:

brand new friend spunea...

business is booming!

XYZ spunea...

Cred ca stiu eu care-i ultimul racnet la nunti. Este vorba de noul meneaito, adica o melodie pe care tot poporu' danseaza sincron ca pinguinii. Este...fascinant. Si ca sa nu contemplez de una singura, iata: http://www.youtube.com/watch?v=GpXrdg-vdVo